torsdag 30 april 2009

Nu avråder Smittskyddsinstitutet - Du har rätt att kostnadsfritt avboka din resa till Mexiko!

Smittskyddsinstitutet avråder svenskar från att resa till Mexiko. Det innebär att den som bokat en resa till Mexiko har rätt att avboka sin resa kostnadsfritt. Resebolagen kommer därmed att hjälpa sina resenärer att avboka eller boka om resan.

I veckan kommer ett tjugotal svenska charterresenärer hem igen från Mexiko. De har rest med Apollo, Ving eller Fritidsresor, och har huvudsakligen bott i semesterorter på Yucatanhalvön som ligger cirka 170 mil från Mexiko City.

- Våra resenärer hade knappt märkt nåt av uppståndelsen. Vi valde att gå ut med ett SMS-meddelande med rekommendationer från Smittskyddsinstitutet till resenärerna om handhygien och sånt, men vi fick inga reaktioner tillbaka, säger Peter Hellström, informatör på Fritidsresor.
Men även om turisterna själva tar situationen med fattning, har nu epidemin spridit sig så pass att svenska myndigheter kommit på fötter.

Gäller som UD-varning
Smittskyddsinstitutet utfärdade en resevarning på tisdagen. Utrikesdepartementet, som tidigare inte velat avråda från resa, beslutade därmed att Smittskyddsinstitutets varning ska gälla på samma sätt som en UD-varning.

Läs mer här

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar